15 feb 2007

Quatre jornades per tancar la Lliga

Mentre el ‘cas Eto’o’ es va diluint poc a poc, la realitat ens porta a pensar ràpidament en la Lliga. Fent una ullada al calendari, se’ns presenten quatre jornades de màxima tensió on, per altra banda, es pot decidir la competició. Sabent que la Copa i la Champions són competicions on s’han d’alinear molts factors per aconseguir-les, em sembla bàsic donar màxima prioritat i transcendència a la Lliga. Les pròximes quatre jornades ens enfrontaran als tres principals rivals en la lluita pel títol amb la inclusió de l’Atlètic de Bilbao. Diumenge ens espera el València, el que molts presenten com el rival més sòlid. Veurem la lluita i l’entrega dels homes de Quique Sánchez Flores davant del que pot ser l’últim tren amb destí a la lluita pel títol. Deixeu-me dir que l’enfrontament amb el València em sembla clau, perquè és el primer, perquè el València és un rival que ens sol crear problemes i perquè un bon resultat reconduiria l’ànim de l’afició i la incertesa entorn a la plantilla. Després, afrontarem el partit contra l’Atlètic de Bilbao amb l’obligació de guanyar, anirem a Sevilla amb l’objectiu d’augmentar la sensació de vertigen que pateixen els andalusos i rematarem el pòquer de partits amb el gran derbi al Camp Nou contra el Madrid. En joc dotze punts i, per a mi, la resolució definitiva de la Lliga. No sóc un amant de les matemàtiques però amb deu punts crec que donaríem un cop de puny a la Lliga que se’m presenta definitiu. Això sí, l’objectiu del ple al dotze m’està rondant des de fa temps. Veurem el que passa.

El Microscopi
Avui comença el Top 16 de l’Eurolliga i el Barça debuta a casa contra el dèbil Prokom polonès, la ventafocs del grup. Avui, a més, l’equip lliurarà a l’afició del Palau el títol de Copa que tant han anhelat en els darrers temps els soferts seguidors blaugranes. Esperem que el títol i el bon joc mostrat a Màlaga serveixin de punt de partida per veure a un conjunt més sòlid i més confiat en les seves possibilitats.

El Telescopi
Ara que s’acosten els vuitens de la Champions, contemplo amb resignació el deficient espectacle i el baix nivell que ens ofereix la Copa de la UEFA. Els equips de nivell es poden comptar amb els dits d’una mà. El Werder Bremen, el Benfica, el Sevilla i para de comptar. La resta, equips mediocres que busquen conquistar una competició que no desperta l’interès de ningú fins que no es disputen, com a mínim, les semifinals.

La Frase
Casillas sobre el Barça: “Si ellos están en crisis nosotros vivimos en el lado oscuro”. Ha parlat un home que, tot i ser del Madrid, sembla sensat.

3 comentarios:

Àlex dijo...

Tiraré de tòpic, però considero que és la veritat: la lliga no es guanya a Mestalla ni al Sànchez Pizjuán, sinó al Coliseum de Getafe, a Riazor o a Tarragona, per exemple. Tens raó Pere quan dius que ara podem tancar la lliga, perquè ja els hem donat prou aire als que venen per darrere i estaria bé finiquitar el tema. El que passa és que el Barça té champions i copa (menys important) entremig, i això no sé... crec que ens pot seguir despistant a la lliga. Tant de bo l'abraçada del ronaldinho amb l'eto'o no sigui només hipocresia i signifiqui compromís de la plantilla i serietat en el proper mes.

Anónimo dijo...

Si si la lliga es guanya a on volgueu, po com q ja hem punxat a on no haviem de punxar, ara s'han de guanyar els partits contra els directes !!
I el problema molt bé ha estat esmentat i es q com q no hem fet la feina ara hem de guanyar els partits en cada competició. Rascar en tots els partits sembla complicat, pero a còrrer q es el q toca.


Jorj

Anónimo dijo...

València, Liverpool, Bilbao, Saragossa, Sevilla, Liverpool i Real Madrid... quin calendari nanu i que m'estàs dient que fareu 12 de 12 a la lliga i eliminareu al Liverpool i remuntareu en camp del Saragossa en la copa... Masses partits, masses distraccions i rivals amb ganes de demostrar coses. El València amb els seus efectius és un rival més que perillós (i més a casa seva), el Bilbao és una 'perita en dulce'. El partit de Sevilla complicat i el derbi...és un derbi. I si el Barça fa 3 de 12? i cau a la copa? El temps donarà o treurà raons...