17 feb 2007

El millor entrenador de la història del Barça

Frank Rijkaard, aquell entrenador desconegut que va arribar un estiu a un club en hores baixes, s’ha convertit en el millor entrenador de la història del Barça. L’anunci de la seva continuïtat al club m’ha demostrat que és un personatge diferent, que pensa i actua per lliure, que no es deixa influenciar pels mitjans ni pels missatges llançats per l’entorn i que se sent fort i recolzat. Per a mi, és la persona amb més crèdit de l’entitat, és un pilar sòlid que es mou per uns impulsos desconeguts fins ara a ‘Can Barça’. La gent dubtava de la seva continuïtat, jo encara hi confiava, els mitjans ja li buscaven substitut i l’entorn parlava de final de cicle. Doncs res de res. S’acaba una de les setmanes més complicades de la seva estada al club i, contra pronòstic, anuncia que es quedarà a l’entitat, cop d’efecte, baixa la pressió sobre Eto’o, tranquil·litat assegurada. Tothom queda bocabadat i ell llueix el seu mig somriure habitual. Més enllà de crítiques puntuals, lògiques i encertades, la seva trajectòria s’ha destacat per un tarannà tranquil, conciliador, moderat... en definitiva, per un saber fer molt necessari i difícilment aplicable a un gran club. Un tracte que incomoda als rivals ansiosos de veure caure “l’Imperi Barcelonista”. Tot i això, el punt clau que el converteix en el millor entrenador de la història del club, a part dels títols, és la seva capacitat per unir. Tothom es baralla per imposar les seves idees i ell busca l’opció més lògica, la que causarà menys problemes al club. Cal celebrar que Rijkaard és el nostre entrenador. Gaudim de la seva estada al club.

El Microscopi
Eto’o fora de la convocatòria. Sembla que el camerunès ha demanat quedar-se a Barcelona per intentar recuperar-se i assolir un millor nivell físic. M’hagués agradat veure’l a Mestalla però sabent que la seva participació seria limitada potser és millor reservar-lo. Això sí, pel partit contra el Liverpool, com a mínim, a la banqueta. Pot resultar un factor psicològic.

El Telescopi
L’Inter suma la setzena victòria consecutiva, Ronaldo, repudiat pel Madrid, marca dos gols amb el Milan, l’Arsenal es veu obligat a jugar el desempat a la Copa, el Lió guanya al Lille, el Bayern perd amb l’Aachen a les portes d’enfrontar-se al Madrid i el Liverpool disposa d’onze dies de descans abans de visitar el Camp Nou. Així està Europa.

La Frase
Ronaldo: “He disfrutado jugando a fútbol”. Els teus gols a Milà també m’alegren a mi. Què en pensaran a Madrid?

No hay comentarios: