5 feb 2007

Actitud i organització sense màgia

Des de fa unes setmanes, Frank Rijkaard ha optat, veient les limitacions del grup, per dotar a l’equip d’una defensa sòlida i fixa i d’una organització global més centrada a controlar l’equip rival que a crear futbol. Aquest és el Barça actual: actitud, ahir es va demostrar, organització, amb un bon Márquez davant de la defensa, però sense màgia, sense passades en profunditat, sense recursos ofensiu i amb falta de punteria en les poques accions de gol. L’holandès no enganya a ningú, sap del que disposa i juga les poques cartes que li permet una plantilla condicionada. Tot i això, per fi es van presentar modificacions evidents com l’encertada de Márquez al pivot, amb Edmilson de central i amb un atac amb un intent de fallit boia que distribuís joc als dos jugadors petits de les bandes. Com a mínim, es va eliminar el conformisme tàctic evidenciat últimament. De fet, ahir es podria haver guanyat però falten els jugadors determinants, els que no et fallen a porteria buida, els que et resolen un mà a mà, els que s’inventen una passada impossible... Els gols d’Eto’o, la rapidesa de Messi i el retorn d’un Ronaldinho més digne i compromès i d’un Deco més precís, sumats a l’actitud i organització assolits, ens han de conduir d’immediat a oblidar aquesta etapa de mediocritat. Ja queda poc perquè Saviola, Ezquerro, Giuly i Gudjohnsen es disputin un lloc a la grada i el vertader Barça comenci a funcionar, aquí queda escrit.


El Microscopi
El retorn d’Eto’o es la millor notícia del cap de setmana i possiblement dels últims mesos. El camerunès aporta gol però sobretot actitud, pressió i fam de victòria. La seva imatge a la banda corregint els companys i animant-los és un punt de partida bàsic per superar aquest mal moment de joc i resultats que estem vivint. Cal dir, però, que Eto’o no ho podrà resoldre tot d’immediat, cal un procés però el simple fet de veure’l sobre el camp em carrega d’optimisme. Ànims Samuel!

El Telescopi
Veure la classificació de Primera Divisió i veure que el Barça només té un punt d’avantatge sobre un Sevilla amb vertigen, quatre sobre un València que juga poc a futbol i cinc sobre un Madrid còmic m’alerta de la pèssima temporada que estem vivint a ‘Can Barça’. Amb poc més, aquesta Lliga ja estaria camí del museu del club. S’haurà de lluitar però em sembla inimaginable que algun dels perseguidors, a la llarga, ens pugui fer ombra.

La Frase
¿Se le ha pasado por la cabeza dimitir y marcharse? No, claro que no. Quiero cumplir mi contrato. Fabio Capello, un home que cobra 6 milions d’euros a l’any i té un contracte de 3 anys.

2 comentarios:

Àlex dijo...

Coincideixo en la majoria d'afirmacions! El Barça actual porta nou punts menys respecte la temporada passada a aquestes alçades! Els nou punts que no ens ha donat Eto'o ni Messi! Perquè encara que continuem esperant el millor Ronaldinho, quants partits ha decidit el brasiler??? Ja sé que de falta o de penalt, però és igual... són gols, són punts... Dit això, si el Barça no guanya la lliga, la resta li faran guanyar! Tranquils! Per cert, per molts anys a la doble CC madridista -Capello i Calderón-, i que segueixin enganyant-se els que afirmen dir-se el "millor equip del món". Això sí, compte amb el València. Aquesta gent si que no tenen vertigen. Una salutació!

Anónimo dijo...

El madrid dóna llàstima i està a cinc punts del millor barça de la història. Ha igualat el rècord de victòries a domicili. Tot això amb un equip que fa pena però que amb alguns retocs pot funcionar. Kaká i Cristiano Ronaldo més un davanter potent (shevchenko?) seria un equip de primera fila mundial. El València té aquest diumenge una oportunitat per pujar-se al tren del títol i la resta de apropar-se molt al líder, que fa mesos que no guanya fora de casa...