30 ago 2007

Champions, Gamper i una mala notícia

L’actualitat mana i, per tant, cal analitzar el grup que ens ha tocat a la Champions: Lió, Stuttgart i Glasgow Rangers, un grup complicat. La meva teoria sobre la Champions diu que una primera fase sense complicacions és bàsica per a poder firmar una gran actuació en la principal competició continental. La Champions és molt dura i gastar massa energies al principi – com vam fer l’any passat – t’acaba perjudicant. No sóc un gran expert en futbol internacional, però tots coneixem el Lió que, tot i haver començat malament la temporada, porta sis lligues consecutives i espera donar un cop d’autoritat a nivell aeurpoeu; l’Stuttgart és el vigent campió de la lliga alemanya i, com l’any passat ho va fer el Werder Bremen, ens pot complicar molt la vida; el Rangers era un dels rivals més durs del 4 pot, bàsicament per la força que té com a local i pel seu joc directe i l’esperit de lluita que solen demostrar. En definitiva, un grup dur i a la vegada atractiu en el que cal quedar primers i estalviar el màxim possible d’energies.

El Gamper d’ahir va resultar un estrany còctel de sensacions entre els homenatges, el partit, els gols mig celebrats, un públic diferent i entregat, un rival que va venir de passeig... El Gamper sempre és sinònim d’il·lusió, però ahir tot plegat es va veure deslluït per la trista mort de Puerta. Vist el que vam veure, potser s’hauria d’haver suspès tot plegat i ens haguéssim estalviat aquest sentiment de voler amagar l’alegria, de no celebrar els gols, de no fer declaracions després del partit... Del partit, contra un Inter més que lamentable, en podem extreure alguns detalls com les bones maneres de Touré, l’excel·lent estat de forma de Giovani, la progressiva millora d’Henry o la bona actitud i el que va aportar un Deco més centrat.

I una mala notícia, la greu lesió d’Eto’o. Al camerunès l’està perseguint la mala sort i, quan anava oblidat la lesió de l’any passat, haurà d’estar uns dos mesos de baixa. Una baixa sensible i un cop moral pel jugador africà. Pel que fa a l’equip, sembla que la seva baixa no hauria de ser tan perjudicial com ho va ser la temporada passada. De moment, i és l’únic aspecte que se’n pot treure en positiu, s’acabarà la comèdia dels ‘Quatre Fantàstics’ i similars. T’esperem aviat, sort!

Foto: elmundodeportivo.es

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Discrepo una mica de l'anàlisi que has plantejat sobre el grup de Champions. Per mi és un grup fàcil on el rival més complicat (El Lió) només crea falses expectatives. Clar que si juguem al nivell del partit al Sardinero qualsevol equip ens pot complicar la vida.

La lesió d'Eto'o és una mala noticia que facilitat les coses a Rijkaard. A partir d'ara Henry titular indiscutible i ja no hi ha debat.(zanjat)

Finalemnt estem veien com el trofeu Joan Gamper que, en dècades passades, era un torneig referent va decaient any a any. Si bé és cert que aquesta edició venia marcada per unes circumstàncies especials, també ho és que els jugadors de l'inter van venir de turisme i el que no va jugar va aprofitar per anar a visitar el molts amics que va deixar a Barcelona ;-)

Alba dijo...

Un grupo en que no se deberá mirar las nubes si no quieres tener un susto.
El gamper fue para recuperar la sonrisa después de la primera jornada. La mala noticia, la lesión de Eto'o, una pena.
Saludos