9 abr 2007

El Barça galàctic


No és qüestió del partit contra el Saragossa és, de fet, la conclusió que es pot treure de la temporada. El Barça ja no és el que era. Les seves virtuts han desaparegut i els seus defectes s’han multiplicat. El Barça ha empitjorat al camp i ho ha fet, també, fora del terreny de joc. Al camp ja no es veu la fam de victòria ni les ganes de superar al rival ni l’empenta de voler demostrar la superioritat. Al camp és veu pasotisme, conformisme, apatisme... Hi ha jugadors que no demostren ni el mínim per poder jugar en un equip professional. Veure a Deco perdre fins a 21 pilotes, segons dades del blog d’en Martí Perarnau, és vergonyós. Realment, i no sóc dubtós, el partit de Deco és més propi d’un jugador aficionat o d’un partit de casats contra solters que d’un professional que ha guanyat dues Copes d’Europa. De Ronaldinho millor no parlar-ne. Veure’l com és llença a terra per intentar forçar faltes inexistents i poder tapar la seva mediocritat és, també, de vergonya aliena. Això sí, la resta de jugadors tampoc els van desmerèixer. Oleguer,Márquez, Giuly... Alguna cosa no funciona. Ja he parlat del camp, ara és l’hora de parlar del que l’envolta. Falta autoritat a la banqueta, no es poden donar dos dies de festa després del partit; falta professionalitat per part dels jugadors, les absències als entrenaments no es poden tolerar; sobren actes promocionals, Eto’o a Milà i Ronaldinho a Lloret després de simular que tenia febre per no entrenar; manca fermesa a la directiva per no adular a les estrelles que només pensen en cobrar força i s’estimen el club fins que un altra els dóna més diners; sobren les excuses de fireta d’uns jugadors mimats que no accepten crítiques tot i haver fet un partit nefast, val més callar que faltar al respecte a la intel·ligència; falta duresa per part de la premsa i els sobre sectarisme a l’hora d’analitzar la veritat de la qüestió. Bé, a grans trets, aquest és el Barça que podem veure una setmana darrera l'altra. Un Barça que destil·la un aire molt proper al del Madrid galàctic. Correm el perill de veure néixer, si no ho aturem, al Barça galàctic.
Foto: marca.com
Breu resum del Saragossa - Barça:


3 comentarios:

Göres dijo...

Quina gran veritat! Ja fa molt de temps que deia que aquest Barça em sonava al Madrid de Queiroz. El que fa Ronaldinho és vergonyós però ho fa perquè li permeten. La resta de jugadors han perdut les ganes i aquest any no hi ha Ten Cate per fotre quatre crits. O la cosa canvia molt o estem vivint un canvi de cicle...

Anónimo dijo...

Bastant ben encaminat vas. El Ronaldinho i la permissivitat q li donem, enviarà el barça a pastafang. Amb la seva collonera de cada setmana q ell necessita més festa q la resta dels humans, està aconseguint q tothom es pugi al carro del peix de no fotre res, no fotre-hi ganes i a veure qui ho atura això !!!

Jorj

Anónimo dijo...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!