4 abr 2007

Demanar més quan ho tens tot

Dir que Ronaldinho necessita més al Barça que el propi Barça a Ronaldinho és una opinió personal. Ara bé, afirmar que el brasiler no estarà enlloc millor que al Barça em sembla un factor força objectiu. Ronaldinho al Barça és el crac, el número 1, el que ocupa totes les portades, el que defensen la majoria de periodistes, el que tothom alaba i molt pocs critiquen. És, a més, el jugador que té un tracte preferencial en l’obligació d’entrenar-se, el jugador protegit per un equip que juga d’acord a les necessitats del ‘10’, el jugador més protegit pel seu entrenador i el jugador més estimat per la majoria d’aficionats. Ronaldinho al Barça viu una situació idíl•lica, una situació que sembla immillorable. Ara bé, l’únic factor que distorsiona la figura de Ronaldinho és l’ombra allargada del seu germà i representant que, fent honor als principis de la seva professió, ens molesta contínuament parlant de suposades ofertes i de l’estima que tenen molts clubs europeus cap al jugador brasiler. Aquestes reclamacions solen anar acompanyades del silenci o les insinuacions del jugador i, sobretot, venen acompanyades d’una campanya mediática que ens incomoda diàriament amb rumors i més rumors que van encaminats a posar-nos la por al cos.

La força dels jugadors de futbol respecte als seus contractes és absoluta, ja ho sabem. Quan volen marxar, marxen i quan demanen renovar, normalment, renoven. Ronaldinho i els seu germà en són uns especialistes. Ja he perdut el compte dels contractes que s’han firmat per acontentar al brasiler, al seu representant i per apaivagar la por de la premsa. Ara sembla que s’acaba un altra ‘culebrot’ amb el mateix final de sempre: Renovació pel jugador amb més diners sobre la taula. Aquesta vegada, però, la formula porta camí de ser curiosa ja que es parla d’una possible inversió en un centre que Ronaldinho té al seu país i en un equip brasiler que ha comprat el seu germà. És igual. Sigui com sigui més diners i també, cosa que em sorprèn, més protecció i estima per part del club. El final de la història no és cap novetat i no ens ha de preocupar en excés. Ronaldinho és un crac i ha de jugar al Barça per la seva qualitat i perquè, avui en dia, és únic. Això sí, ens cal reflexionar sobre la postura de l’entorn
blaugrana que està disposat a donar-ho tot per un jugador de gran nivell però no insubstituïble i sobre la postura del jugador que demana més quan, sincerament, ja té tot el que qualsevol futbolista pot demanar.

Foto: elmundo.es

Recull dels millors moments de Ronaldinho d’aquesta temporada:


1 comentario:

Anónimo dijo...

Com es pot tenir la barra de demanar més, si s'està tota la setmana rascant-se els ous !!!!!!

I la majoria de partits també se'ls rasca, i a gust, va home va !!!

M'està treient de polleguera !!!

Jorj