6 may 2007

Un Barça de serveis mínims

Tres punts més i un partit menys. A aquestes alçades no em costa gaire ser resultadista. Superat el trauma de no veure ni bon joc ni espectacle i acostumant-me poc a poc a patir contra qualsevol rival ja m’he abonat a la teoria dels tres punts i a aplicar-me una amnèsia parcial. Guanyar i oblidar. Dit això, em sembla que l’equip segueix una tendència a l’alça des de l’humiliant derrota a Saragossa. A partir d’aquell moment, l’equip va adonar-se de que aquella actitud ens conduïa directament a l’abisme i s’han aplicat fins a arribar al punt del que jo anomeno “joc digne”, aquell que es pot assolir amb un bon esforç, amb ganes i amb certa qualitat tenint en compte les moltes limitacions, físiques, mentals i d’actitud que té l’equip. El Barça de Sant Sebastià ha trobat l’equilibri. L’equip estava ben posat, compensat, amb una defensa sòlida, un mig camp consistent – que no tornin els tres petits – i una davantera que incomodava a la defensa rival tant en la pressió com en la mobilitat a l’hora d’atacar. La Real, perquè no dir-ho, tampoc ens ha incomodat en excés – patim per naturalesa – i ha demostrat perquè està camí de Segona.

També ha semblat que des de la banqueta s’ha encertat. El pivot defensiu, en aquest cas Edmilson, ajuda a compensar l’equip i permet més llibertat als homes de creació. A més, la posició de Ronaldinho ha acabat per construir un rombe al mig del camp, una idea que ja feia temps que em rondava i que dóna un nou aire a l’equip. El brasiler a la banda no es troba còmode, no té capacitat per desbordar i no segueix al seu lateral quan toca, i el Barça perd la seva capacitat per fer aquella darrera passada letal. Al mig, no com a davanter estàtic sinó com a mitjapunta, Ronaldinho disposa de més llibertat i no castiga tant a l’equip en la fase defensiva. A més, dóna opcions a la segona línia ja que es crea un buit al centre de la defensa. Xavi en dues ocasions i Iniesta en la jugada del primer gol han fet bona aquesta teoria. L’altre home clau ha estat Eto’o. El camerunès segueix lluny del seu millor nivell però dóna una mobilitat i una rapidesa a l’atac que desarticula a qualsevol defensa.

S’acosta el final i aquesta victòria ens acosta al nostre objectiu i trenca alguns dels fantasmes que s’han volgut crear des de l’exterior. Tres punts i a esperar el que passa avui al Bernabeu. De moment, feina feta.

Foto:marca.com

Resum del Real Societat - Barça:






4 comentarios:

Nicolás Ribas dijo...

Bon post del partit Savi.

Jo penso que ahir tornàrem a veure al Barça de "les dues cares". El de la primera part que no va jugar una castanya y el de la segona parte que va fer en línies generals un gran partit, encara que la Reial Societat no té res, hem tengut ocasions per guanyar per 0-4 o 0-5, ens han anulat dos gols, no s'ha pitat un penalti clamorós al Messi... Ronaldinho torna a ser un futbolista, Eto'o demostra que és el millor delanter del món inclós al 60%, el gran Iniesta torna a ser un dels millors del partit, Xavi genial al centre del camp...

És per estar contents, perquè jo a la primera part estava acollonit, i aquesta victòria és més que una victòria, és un cop d'autoritat, tothom pensava que el Barça punxaria i hem conseguit una victoria contundent que ens dona més de mitja Lliga...

Ara esperar l'empat al Bernabéu i tancariem una setmana rodona.

Salutacions.

Anónimo dijo...

Ieps, collans quin optimisme q inspira aquest de sobre meu :p.
El joc és pèssim i a baixat del nivell, q ens haviem acostumat i la qüestió es ara que quan es té s'ha d'enxufar més, perdonem massa.

Diferència primera-segona part...bé no parlaria de diferència. A la primera part vam tenir alguna entrada de segona linia i no va entrar. En la segona la primera q vam tenir la vam fotre a dintre i això és el q canvia el partit. El q dona més espais a la gent de davant i per això va sorgir Messi. Tampoc em va semblar tan contundent, la feina q vam tenir a fotre el segon i q tard q va venir.....

Jo com el creador del fotolog, ja tinc mentalitat partit a partit. I a més no veig cap partit clar, anem a anar trampejant els partits i a veure q passa....

Jorj

Tips de merengue dijo...

Doncs jo torno a ser optimista. Val que no donem espectacle, però tant en el partit contra el Vilareal, contra el Llevant i contra la Reial Societat, es van fer un munt d'ocasions que, a poc a poc, van entrant. Veig a l'equip més compensat sense Deco, amb més ganes (veieu els salts de Ronaldinho) i amb un Eto'o que falla gols però que sempre acaba marcant en tots els partits.
No és el pernil de Jabugo al que ens tenia acostumats el Barça, però és un digne pernil pata negra. I crec que amb les ocasions, i amb una defensa i migcentre compensats, podem guanyar els partits que queden.
Salut!
http://tipsdemerengue.blogspot.com

Göres dijo...

El Barça serà campió per calendari pero el Madrid estarà lluitant fins l'última jornada. Als culés sou cagons per naturalesa i sempre esteu amb l'ai al cor. El joc del Barça és pobre però guanya, d'això a viscut el Madrid els últims 4 anys. Edmílson va liar la traca a la primera part i la targeta groga podia haver estat vermella.