24 mar 2007

Ronaldinho: No a la Copa Amèrica

Ja fa dies que es parla d’una possible renuncia de Ronaldinho a prendre part en la Copa Amèrica que comença a finals de juny. Avui, fins i tot, ja apareix alguna notícia que dóna per fet que el crac brasiler no disputarà aquesta competició. Sincerament, si es confirma, serà una bona notícia i una decisió intel·ligent. El jugador ja porta massa temps sense descansar de veritat, desconnectant completament del futbol, i això ha revertit en un empitjorament evident del seu rendiment. Per ell és positiu però, per damunt de tot, és positiu pel Barça. Ronaldinho és un gran jugador però no en l’estat en el que es troba actualment. Ara, el brasiler és un jugador mediocre, col·lapsat, cansat... és un jugador que no enamora i que, en alguns moment, perjudica al seu equip. A més, la renuncia a disputar la Copa Amèrica permetria al brasiler disputar una hipotètica final de Copa del Rei.

Els jugadors no són màquines i els cracs com Ronaldinho necessiten allunyar-se de la pressió i dels focus que els ceguen. Així, poden veure amb tranquil·litat on es troben i adonar-se del que han fet bé i del que necessiten millorar. Jo sóc molt crític amb el jugador brasiler però també reconec que al 100% i amb un major sacrifici és un primera espasa, un jugador difícilment substituïble. Ara bé, en relació a la situació actual de Ronaldinho tothom ha de reflexionar. El brasiler sembla que ja ho està començant a fer. Ara manca que l’entrenador li exigeixi disciplina, que els periodistes el critiquin quan faci falta i que l’afició li demani més compromís. La renuncia a la Copa Amèrica seria un primer pas per intentar retrobar al millor Ronaldinho.
Foto: nfv.de

1 comentario:

Àlex dijo...

Estic totalment d'acord! Ronaldinho necessita desonnectar durant tres mesos i no saber res del futbol. Oblidar-se'n, i que quan torni ho faci amb les piles carregades i per tornar a demostrar el que és capaç de fer.