17 sept 2007

No només falla l’actitud (OSA 0-0 BAR)

Un partit més i tot segueix igual… de malament. Ja fa dies que esperem que l’equip doni un cop de timó a un joc estancat i a una actitud passiva i indolent, però no sembla que això hagi de passar d’immediat, com per art de màgia. Les claus del fracàs? Són les mateixes que hem comentat dies i dies i que, suposadament, tots teníem assumides i treballàvem per eradicar-les. Tot i això, avui m’agradaria anar més enllà. Habitualment, les raons que s’usen per criticar a l’equip són les referents a l’actitud i al poc treball realitzat. Acceptant i donant total validesa a aquests plantejaments, començo a percebre que els problemes van derivant cap al terreny de joc on, tot i tenir una aparent constel·lació d’estrelles, s’aprecien certs problemes a nivell tàctic i de plantejament que ja són més que preocupants.

El Barça el veig un equip previsible, lent, sense mobilitat, sense idees, sense capacitat per desbordar, sense gol... A més, tothom sap com juga i quins recursos té per fer mal al contrari. Mai canviem res, tots els moviments dels jugadors són coneguts, els canvis no modifiquen res i, el pitjor de tot, ,tots els entrenadors saben com aturar a aquest Barça. Cal modificar aspectes del joc i cal fer-ho ràpid. Potser s’ha de canviar la tàctica, potser cal canviar la posició d’alguns jugadors, potser cal treballar l’estratègia, potser cal introduir variants ofensives o potser s’ha de fer tot plegat. El que no podem fer és precisament el que està passant: excuses variades, falta de frescor, l’equip rival ha defensat bé... res de res. Calen solucions i sobren els recursos per trobar-les.

Bé, del partit en concret encara no n’he dit res... i què voleu que us digui? I el pitjor de tot és que aquesta setmana comença el futbol de veritat. Que tinguem sort!!

Foto: marca.com

4 comentarios:

Unknown dijo...

Està clar que cal fer canvis a nivell tàctic i en el plantejament del joc. Tothom sap com juga el Barça i com aturar-lo, i així no hi anirem enlloc. Com dius, el que em preocupa és que dimecres arriba l'hora de la veritat, i no hi tinc gaires esperances.

Salutacions.

Alba dijo...

Es veritat, en el barça no només li falla l'actitud, sino el plantajament tàctic i la seva forma de joc. S'hauria de fer alguna cosa i aviat
Salutacions

Tips de merengue dijo...

Amb aquestes tres jornades, tot i ser poc de temps, podem comprovar com la tendència és la mateixa que la temporada passada, i que ens va fer perdre la lliga: guanyar a casa (de moment) i no guanyar fora de casa (de moment). Portem més de 6 mesos amb la mateixa tònica. tot i algun partit bo que farà el Barça, crec que la dinàmica serà aquesta. I la pregunta fonamental és si Rijkaard serà capaç de canviar aquest Barça. La meva resposta és negativa.
Salutacions,

Anónimo dijo...

Zakaj pa ne:)